Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.

Zprávy

Transformace pevné látky aditivu vyráběné inconel®625 slitiny při 700 ° C (5)
Čas vydání: 2022-01-13 16:07:46  Hity: 32

Figure 7b ukazuje vývoj průměrné tloušťky (menší rozměr) a průměrem (hlavní rozměr) z δ fáze sraženiny při 700 ◦C jako funkce času. Tloušťka a průměr ukazují podobný trend, s počátečním rychlým zvýšenímnásledným postupným zvyšováním. Na konci tepelného zpracování, střední tloušťka a průměr jsou 34 ± 2nm a 154 ± 7nm, resp. Tyto hodnoty jsou výrazně menšínež hodnoty získané z AM IN625 po 10 h při 870 ◦C, where průměrná tloušťka a průměr jsou 52 ± 5nm a 961 ± 94nm, respektive [21], což opět ukazuje, že významně pomalejší srážek kinetika v množství 700 ◦C. V rámci typického zbytkového pnutí tepelným zpracováním, po jednom-hour tepelném zpracování při 870 ◦C, střední tloušťka a průměr jsou 45 ± 4nm a 424 ± 40nm, respektive [21]; po tepelném zpracování dvou-hour při 800 ◦C, střední tloušťky a průměru, v závislostina stavu, sestavení rozsahu mezi 61nm až 77nm a 416nm do 634nm, respektive [24]. Jinými slovy, snížení pnutí tepelným zpracováním při 700 ◦C tak dlouho, jako je 10 výsledků h v delta precipitátů fáze podstatně menšínež ty, které vytvořil během typické zbytkového pnutí tepelným zpracováním AM 625.

Je je třeba poznamenat, že kontinuální zhrubnutí delta precipitátů fáze pozorovány při 870 ◦Cnebylo patrné při 700 ◦C, cožnaznačuje, stabilitu vůči významným hrubnutí 700 ◦C, což je pravděpodobně z důvodu stabilizace poskytnutých elastické energie z kmen pole obklopené sraženin [49]. Tento omezený růst precipitátů delta fáze během dlouhého tepelném zpracování při 700 ◦C je významné, protože zarostlých δ fáze vede ke sníženínapětí zlomeniny [50]. Navíc,nedávný přehled ukazuje, že přímá stárnutí při 700 ◦C po dobu 24 hodin vede knejvyšší hlášených UTS (1222 MPa) a mez kluzu (1012 MPa) pro AM IN625, cožnaznačuje, že tvorba malých sraženin slouží ke zlepšení mechanické síla [51].

   v porovnání s dříve popsanými kinetiky při 800 ◦C a 870 ◦C, jsme pozorovali významně pomalejší srážení δ fáze sraženiny při 700 ◦C v AM IN625 , Racionalizovatnaše pozorování jsme použili termodynamické výpočty pochopit vysrážení kinetiky.

Vnašich simulacích jsme předpokládali, že všechny sraženiny jsou kulovité. Také se předpokládá, ženukleace docházína dislokací, protože pre-existing rozhraní pomáhá snížit povrchové energie bariérunukleace [52]. V AM zpracování, compressiontension zbytkové pnutí cykly indukované lokalizovaným, extrémní vytápění a chlazení podmínek způsobit heterogenní distribuci místních dislokační hustoty [53]. V souladu s předchozí práce [33], předpokládali jsme, že hustota dislokace je ≈5 x 1011 m-2. Tato hustota dislokací odpovídá hustotěnukleační místa ≈1021 m-3. Pro srážení simulaci jsme uvažovali δ, γ 00, karbid MC, u, a? Sraženin, s fází matrice je γ. Předpokládali jsme, že mezifázové energie jsou 20 mJ/m2, 55 mJ/m2, 60 mJ/m2, 200 mJ/m2, a 200 mJ/m2 pro γ/γ 00, γ/δ, γ/MC, γ/?, a γ/σ rozhraní, v tomto pořadí. Více informací o simulaci lzenalézt elsewhere [33].

V důsledkem mikrosegregace, složení mezi sousedními mezidendritických oblastechnení jednotná. Předchozí měření SEM ukázaly, že sekundární dendritické rameno rozteč jako-fabricated AM IN625 je ≈300nm [19]. DICTRA simulace ukazuje, že se omezujena mikrosegregace ≈20nm od mezidendritických center [33]. Jinými slovy, průměrné složení představuje dobré přiblížení pro přerozděleného kompozice. Obrázek 8 znázorňuje srovnání mezi experimentálními výsledky a předpovědi TC-PRISMA o jmenovité složení. Vzhledem k tomu, předpokládáme sférický tvar pro sraženin v simulaci jsme převedli pozorovanou velikost krevních destiček do poloměru otáčení (Rg) pro přímé porovnánínásledující RG2=R2/2+D2/12, wherae R a D znamená jednu-half o průměru a tloušťky jak je uvedeno v obrázku 7b, v tomto pořadí. Obrázek 8a ukazuje, že model-predicted poloměr a měření účinného Rg mají podobný kinetické trend se simulovaným poloměrem oněco menšínež experimentální hodnoty, jak se odráží v Rg. Když jsme se simulovat srážecí reakci s kompozicí přizpůsobena obohaceného mezidendritické regionu,naše simulace předpovědět mírně větší sraženiny s podobnou kinetickou časovém měřítku. Proto se očekává, že bude blíže experimentálních hodnot vážený průměr ze simulovaného sraženiny poloměry spojené s mezidendritických regiony a dendritů. Obrázek 8B ukazuje, že simulované čas-dependent objemový podíl a experimentální objemový podíl, získaný po protokol je uvedeno výše, mají podobný trend, kromě toho, že experimentální hodnota je menší o faktor ≈5. Tento rozpor je podobný dříve oznámených výsledků získaných při 800 ◦C a 870 ◦C. Několik faktorů může přispět ke kvantitativnímu rozdílu, včetně předpokládaného sférické geometrie sraženin, hustoty dislokací a teploty-dependence z mezifázové energie. Bez ohleduna tyto výhrady,naše výsledky stále představují dobrou shodu mezi simulací a experimenty s ohledemna orientační charakter simulací.

图片9.png

Figure 8. (a) Srovnání vypočtené (simulované) poloměr a experimentální střední poloměr setrvačnosti delta precipitátů fáze při 700 ◦C jako funkce žíhání čas. Zde jsme předpokládali sférickou morfologii pro sraženin pro simulaci. V souladu s tím jsme vypočítali poloměr setrvačnosti destiček delta fáze sraženinyna základě experimentálních hodnot uvedenéna obrázku 7b. (B) Porovnání mezi vypočtenou a experimentální objemového podílu z δ fáze sraženiny při 700 ◦C jako funkce času.


Předchozí: Transformace pevné látky aditiv...

další: Transformace pevné látky aditiv...